Camping ANNAHOEVE
/

gewoon fijn kamperen in Zeeland, zonder  fratsen

 

Bezoek historische steden op Walcheren, Zuid-Bevelend en Schouwen-Duiveland

Goes Hanzestad Goes ligt centraal op Zuid-Beveland, ongeveer 12 kilometer van camping Annahoeve. Goes is een veelzijdige stad met veel winkels, terrassen en monumenten. Bezoek de oude haven en de grote markt.

Middelburg de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Ook de Zeeuwen gaan er graag winkelen op een terrasje pikken.

Veere, de parel van Walcheren Het eens zo machtige Veere is tegenwoordig een mooie toeristenstad aan het Veerse meer. Waar ooit de rijk beladen schepen uit Schotland lagen, liggen nu de jachten in de havens. Wandel door de stad met iconische oude gebouwen, mooie hofjes vol oude gevels en kleurrijke bloemen. Het centrum is heel compact dus je kunt er niet verdwalen.

Zierikzee de monumentenstad Ondanks het feit dat Zierikzee meerdere malen belegerd is en dat er verschillende grote branden hebben gewoed, heeft het historische centrum van de stad zijn karakteristieke karakter niet verloren. Het historische centrum wordt nog gedeeltelijk ommuurd door de oude stadsmuren met als toeristisch hoogtepunt de Nobelpoort, de Noordhavenpoort en de Zuidhavenpoort. Het letterlijk hoogtepunt van de stad is de “Dikke Toren”. 
Andere bezienswaardigheden in Zierikzee zijn molen de Hoop, molen de Haas, het zestiende-eeuwse stadhuis van Zierikzee, Huis de Haan, het Gravensteen en de Oude Haven met daaromheen de oude patriciër huizen.

 
E-mailen
Bellen
Instagram