Camping ANNAHOEVE
/

gewoon fijn kamperen in Zeeland, zonder  fratsen

 

De Banjaard - Noordzeestrand

Het Banjaardstrand is ruim drie kilometer lang, en ook behoorlijk breed. Vanaf het strand kijk je uit op de Oosterscheldekering, de deltawerken.

Het prettige aan dit strand is dat je kan kiezen voor een wat drukker strand, met meer voorzieningen, of juist op een rustigere plek kan gaan zitten, waar je wat verder moet lopen naar de voorzieningen maar wel in alle rust kan genieten van een stranddag.

Het strand heeft een blauwe vlag, en er zijn diverse parkeerplekken waarvandaan je het strand kan bereiken.

Er is een post van de reddingsbrigade te vinden op het Banjaardstrand. Het strand wordt in de maanden juli en augustus tussen 11:00 en 19:00 uur beveiligd door de reddingsbrigade. De strandwacht werkt met strand- en bootpatrouilles om het strand en de zee veilig te houden.

Is het geen zonnig strandweer, dan kun je natuurlijk wel heerlijk wandelen over het strand of over de dijk om een frisse neus te halen.

Honden
Honden zijn altijd toegestaan op het Bandjaardstrand. Tussen 1 mei en 1 oktober moeten honden overdag, tussen 10:00 en 19:00 uur wel worden aangelijnd. Dit is zodat andere badgasten geen overlast hebben door loslopende honden. Buiten die tijden, en de rest van het jaar mogen ze wel los lopen, tenzij anders vermeld. Kijk voor het betreden van het strand op de informatieborden die bij de strandovergangen staan.

Paarden
Ruiters zijn toegestaan op het Banjaardstrand, maar tussen 1 mei en 1 oktober mogen ze alleen ’s ochtends voor 10 uur en ’s avonds na 19:00 uur het strand op. In de wintermaanden, buiten het seizoen mogen ruiters wel overdag op het strand komen.

Sporten op en aan het strand
Er is een zone op het Banjaardstrand waar het is toegestaan om te kitesurfen. Dit mag niet voor de hele kust van het Banjaardstrand, zodat zwemmers ook veilig kunnen zwemmen. Bij een aantal locaties (aan de Veerse Dam) is het ook mogelijk om kitesurf- of sup-benodigdheden te huren.

Drukte en parkeren
Parkeren kan op diverse plaatsen langs de buitenrand van het Banjaardstrand. In de wintermaanden is het op de meeste plaatsen zelfs gratis. In de “zomermaanden” (meestal van begin april tot eind oktober) moet er wel parkeergeld betaald worden. Controleer na het parkeren dus goed of er op die plek op dat moment parkeergeld verschuldigd is. Zeker in het hoogseizoen wordt er namelijk streng gecontroleerd!

Aan de Banjaardweg zijn diverse parkeergelegenheden. Na een korte klim over de dijk zit je dan zo op het strand. Dat stuk van het Banjaardstrand is iets drukker, onder andere vanwege het vakantiepark daar. Er zijn daardoor wel meer voorzieningen op dat gedeelte van het Banjaardstrand, zoals de reddingsbrigade, speeltoestellen voor kinderen, toiletten, strandhuisjes en diverse strandtenten. Ook is het looppad over het zand in de zomermaanden voorzien van planken.

Er zijn ook diverse parkeerplaatsen langs de Veersegatdam (N57), waarbij je via een loopbrug over de weg op het strand kan komen. Bij deze overgangen is het wat rustiger, er zijn ook minder voorzieningen. Toiletten zijn er alleen bij de parkeerplaatsen. Er is een enkele strandtent maar geen strandhuisjes en daardoor meestal wat meer rust en ruimte.

Als je meer naar de Veerse kant (Vrouwenpolder) van het Banjaardstrand toe gaat, wordt het ook weer wat drukker, omdat daar ook weer strandhuisjes en strandtenten op het strand staan en meer voorzieningen zijn. Daar zijn diverse strandtenten en strandspeeltuinen voor kinderen. Het strand is op dat punt wel heel mooi breed.

Bastaardsatijnrupsen

Bij het banjaardstrand kun je harige rupsen tegenkomen, eigenlijk vooral bij de duinen en als je bovenop over de dijk wandelt. Dat zijn bastaardsatijnrupsen. Bij de parkeerplaatsen zie je hier waarschuwingsborden voor staan. Raak de rupsen niet aan, en let ook op dat je hond niet met zijn neus tegen de rupsen aan komt. Daar kun je namelijk huidirritatie van krijgen.

Natuur




 
E-mailen
Bellen
Instagram