Camping ANNAHOEVE
/

gewoon fijn kamperen in Zeeland, zonder  fratsen

 

Kamperland

Ontstaan

Oorspronkelijk bestond het dorp Campen. Het was een zeer oude nederzetting, waarvan al melding gemaakt wordt in 976. Tussen Campen en Goes had de St. Baafsabdij te Gent bezittingen. In 1170 wordt Kamperland dan ook al als parochie vermeld. Campen is afgeleid van het Latijnse woord 'campus', hetgeen ''veld', maar ook 'omperkt stuk land' betekent. Het dorp Campen is in de golven verdwenen en op die plek verrees in 1699 het nieuwe Kamperland na de bedijking van de Heer Janszpolder.

Ontwikkeling

Bij de opbouw van Kamperland is allerminst sprake geweest van een planmatige opzet. Naar gelang de behoefte werd de Veerweg aan beide zijden volgebouwd en ontstonden zijstraten. Kamperland is daarmee een uitzondering op de andere Noord-Bevelandse dorpen.

Bestaansbron

Kamperland was vooral een landbouwdorp. Inmiddels heeft het ook andere markten aangeboord. Gelegen aan de rand van het Veerse Meer, is Kamperland een ideale uitvalsbasis voor watersporters en strandgenieters. Kamperland beschikt dan ook over een veelheid aan bungalowparken en campings.

Bezienswaardigheden

Vanouds bekend zijn de Kamperlandse duinen. Hier kunt u heerlijk wandelen. Op het Noordzeestrand kunt u zonnen, spelen en zwemmen. Voor surfen en zeilen, kunt u ook terecht aan de andere kant van de Veersedam: aan het Veerse Meer. Hier is het overigens ook goed zonnen en zwemmen.

Eén van de mooiste technische hoogstandjes van de 20e eeuw, de stormvloedkering, ligt op 5 minuten rijden van Kamperland. Absoluut de moeite waard om eens te bekijken! Bent u geïnteresseerd in de achtergrond en de invloed van de stormvloedkering op de Zeeuwse waterwereld, ga dan eens kijken bij Waterland Neeltje Jans.

Kamperland is sinds 2018 een attractie rijker: Panorama Noord-Beveland. Hans Klompe liet het kunstwerk maken als eerbetoon aan zijn overleden vrouw Maria. Zij had haar man gezegd dat hij bij nicht Lydia Klop op schilderles moest gaan om meer onder de mensen te komen en niet alleen moest blijven als zijn er niet meer zou zijn. Maria is gestorven aan botkanker. Alle dorpen en bijzondere gebouwen van het eiland zijn op panelen te zien. Nicht Lydia heeft samen met haar man en 25 leerlingen 8 maanden een het 25-meter lange schilderij gewerkt. Het kunstwerk is elke zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken in de landbouwschuur van de heer Klompe op Middenhofweg 1 in Kamperland.
 
E-mailen
Bellen
Instagram